Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola

magyari jozsef removebg previewKedves Látogató!

Az Árpád Fejedelem Általános Iskola diákjai és pedagógusai nevében is sok szeretettel köszöntöm, illetve köszöntelek – e honlap látogatójaként.

 Folyamatosan változó világunkban szeretnénk hasznos információkkal szolgálni az idelátogatók számára az általános iskola működéséről, tanulmányi és sport programjairól, versenyeiről és eredményeiről.

Az egyes oldalakon megelevenednek az iskolai közösségek mindennapjai és ünnepi pillanatai is. Láthatóvá válik minden, amit a diákok, szülők és pedagógusok megörökítésre méltónak tartanak, tartunk.

 Közösen valljuk, hogy:

 Az egyetlen igaz tanulás: a lényünkben szunnyadó tudásnak a felébresztése”.

Ezért is kell egy hely!

  • Kell egy hely, ahol te is, én is megtalálhatjuk mindazt, ami érdekel bennünket, a világból és a másik emberből, belőled.

Mert hiszen úgy születtünk erre a világra, hogy a tudás magja belénk volt ültetve. Ennek a magnak, ki kell csíráznia, önálló növénnyé kell fejlődnie és termést kell hoznia. Mert ez az élet rendje.

  • Kell egy hely, ahol ez a fejlődési folyamat védett körülmények között végbemehet. Ez a hely a család.  A család, ahol remélhetőleg szeretetben és egymást segítve élnek együtt a szülők, gyerekek, rokonok- Te és Én – a feltételek így biztosítottak.
  • Kell egy hely, ahol változatos körülmények között, néha élesebb szócsatákban, de továbbra is szeretetben fejlődhetsz. Te és Én itt találkozunk, hogy a magunkkal hozott tudást hasznos tevékenységgé növeljük. Ez a hely az iskola. Az iskola segít az élet különböző területein eligazodni. Én segítek neked és közben tanulok is tőled, mert ez is csak így működik, működhet, egymást segítve, kiegészítve.
  • S ha kell egy ilyen hely, itt van egynek az Árpád Fejedelem Általános Iskola pedagógusai, diákjai és szülői közössége, az egész intézmény.

 

Ismerj meg minket személyesen is!

 

    Köszönöm az érdeklődést, üdvözlettel:

                                                                                                         Magyari József
                                                                                                                igazgató

Elektronikus napló

Belépés az E-Kétába és a Digitális Kollaborációs Térbe

E-KRÉTA

Árpád Alapítvány

Kérjük, támogassák személyi jövedelemadójuk 1%-ával a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola alapítványát!

 

vtk

"Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni." (Szent-Györgyi Albert)

Váci Tankerület Központ