Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola

Elsődleges célunk az informatika tagozatosok programozásra való tanítása s ennek a szemléletnek az elmélyítése. Emellett a kor igényeit is igyekszünk kielégíteni gépkezelői és felhasználói ismeretek oktatásával.

Az elmúlt években diákjainkkal szép sikereket értünk el a programozás terén. Évek óta készülünk a Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Versenyre.  Több felsős diákunk jutott már az országos döntőbe, s újabban alsósaink is remekelnek.  Számukra a versenybizottság országos döntőt nem hirdet, de a regionális fordulóba már többször eljutottak és ott is eredményesen szerepeltek.

A felhasználói ismeretek magas szintű oktatását is célul tűztük ki.  Az első időben a Madách Imre Gimnázium ECDL vizsgaközpontjában vizsgáztak diákjaink. Először 2-3 modulból, majd az évek során egyre többől.Nemcsak a diákok, de a kollégák is bekapcsolódtak az ECDL bizonyítvány megszerzésébe.
Jelenleg 4-8 modult teljesítenek tanulóink. Számítógépes alapismeretekSzövegszerkesztésTáblázatkezelésAdatbáziskezelés, Prezentáció, Online alapismeretek, Weblapszerkesztés és Képszerkesztés modulokból. A Madách Imre Gimnáziumban a vizsgaközpont megszűnt.  Ezúton is szeretnénk megköszönni Piroska István tanár úr áldozatos munkáját, diákjaink iránti gondoskodó figyelmét és türelmét! A 2011-es tanév végétől az ECDL vizsgákat az Apor Vilmos Katolikus Főiskola vizsgaközpontjában folytatjuk. Jelenleg Túrócziné Kiscsatári Nóra tanárnő áldozatos munkája segíti diákjainkat.

Varga Judit