Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola

Talán a legtöbb tanulót megmozgató spotágunk az atlétika.. Diákjaink hagyományosan jól szerepelnek az összetett csapatbajnokságon, a Vác és vonzáskörzeti döntőn. Innen a megyei döntőbe és az országos versenyre jutnak. Legjobb helyezéseink, amelyek Vác város sporttörténelmébe is beírandók: a 2006-2007-es tanévben fiú távolugró csapatunk,  a 2010-2011-es tanévben pedig leány súlylökő csapatunk lett országos diákolimpiai bajnok. A távolugró csapat tagjai: Czimbó Balázs, Barka Balázs, Benkó Bence, Győry Tamás, Parádi Martin, míg a leány súlylökő csapat tagjai: Moravcsik Angéla, Szegner  Dominika, Benkó Csenge, Nagy Zsuzsanna, Jancsik Alexandra, Sárvári Márta voltak. A 2004-2005-ös tanévben a harmadik korcsoportos fiú összetett csapatuk a 6. helyen végzett az országos diákolimpián. A csapat tagjai: Karacs Dávid, Takács István, Győry Tamás, Parádi Martin, El Meoush          voltak. A 2006-2007-es tanévben az országos diákolimpián  felállhatott még a dobogó harmadik fokára a 4x100m-es fiú váltónk is. A csapat tagjai: Czimbó Balázs, Barka Balázs, Dian kristóf, Parádi Martin. A negyedik  korcsoportos fiú összetett csapatunk pedig a 10. helyen végzett. A csapat tagjai: Barka Balás, Parádi Martin, Győry Tamás, Dian Kristóf, Pothánszky Levente, Czimbó Balázs. Ugyancsak a dobogó harmadik foka jutott a 3. korcsoportos fiú összetett csapatnak is a 2010-2011-es tanévben az országos diákolimpián.  A csapat tagjai: Miklián Bálint, Miklián Dávid, Dorogi Róbert, Mester Dávid, Szlépka Armand, Bucsek Richárd.

Nagyon jó a kapcsolatunk a váci Reménység Sport Egyesülettel. Számos tanulónk sportol és sportolt az egyesületben. Néhány név, a teljesség igénye nélkül, akik a középiskolás éveik alatt is versenyeztek, elismerést hozva iskolájuknak: Czimbó Balázs, Havasi Renáta, Fuchs Angelika, Galgóczi Bálint, Varga Eszter, Varga Orsolya, Eckhardt Vid, Talapa Lili, Talapa Kamilla, Miskolczi Katica, Karacs Dávid, Takács István, Dian Kristóf, Benkó Bence, Szíjártó Gergő…

Rendszeresen indulunk és nyerünk a „Fut a Vác” és a „Mikulásfutás” versenyeken, mint a legnagyobb létszámmal megjelent iskola.

Több alkalommal részt vettünk és kétszer is első helyen végeztünk a „Bécs- Budapest Szupermaraton” befutó versenyén. Ez egy országos verseny, melynek pénzjutalmából LCD Tv-t, fényképezőgépet, laptopot vásároltunk.

Bizakodva nézünk a jövő felé. Reméljük, az elkövetkező években is lesznek ilyen tehetséges és legfőképpen lelkes tanulóink, akik tovább haladnak az előttük kijelölt úton!

HAJRÁ  ÁRPÁD!
 Magyari József